Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Fűtés klímával?

A légkondicionáló, mint fűtőberendezés az őszi napokban

Az emberek nagy része úgy gondolja, hogy légkondicionálói fűtési funkciója sokkal drágább, mint egyéb fűtési rendszer. Szakemberekként azonban tudjuk, hogy egy korszerű inverteres klíma gazdaságos és kényelmes megoldást tud nyújtani.

Gyűjtjük be a köszöneteket, de valóban nem miénk az érdem

Az utóbbi időben számos ügyfelünk üzent ránk, és köszönte meg az új nyáron telepített klímaberendezését, mert bizony ebben a hűvös időben praktikusnak találta a klímával való fűtést.

A hét elején pedig egy hölgy írt ránk, hogy elromlott a fűtés az irodában, így mennyire boldog, hogy van egy alternatív megoldás. Neki pedig nem hideg helyiségben kell fogadnia az ügyfeleit.

Nem a miénk az érdem, hanem a modern inverteres készülékeké, melyek már nagyfokú komfortot biztosítanak használóik számára.

  • a korszerű készülékek fűtésre is gazdaságosan használhatóak
  • gyors a felfűtési idő
  • könnyen szabályozható a kívánt hőmérséklet

Fűtésre optimalizált klímák áramfogyasztása

Könnyen tájékozódhatunk, hogy készülékünk mely energiaosztályba tartozik, és milyen hatásfokkal képes fűteni. A berendezések üzemi tartománya szélesedett, hatásfokuk pedig az elmúlt néhány évben jelentősen fejlődött. A modern készülékek működtetése így tágabb intervallumot ölel fel, hiszen a forró nyári meleg időszakon túl is van lehetőségünk kihasználni, ugyanis ezek már mind fűtésre optimalizált klímák is egyben.

Röviden a számokról, értékekről

A klímák fűtési energiahatékonyságát meghatározó érték a SEER (Seasonal Energy Efficency Ratio) és az SCOP (Seasonal Coefficient of Performance), ami a klímaberendezések vizsgált hatékonyságát határozza meg, tehát a befektetett elektromos teljesítményből mennyi fűtési energiát képes nyerni.

 • SEER a teljes hűtési szezonban
 • SCOP pedig a teljes fűtési szezonban

vizsgált hatékonyság.

 

 

Tehát minél magasabb egy berendezés SCOP értéke, a fűtési szezonban annál hatékonyabban képes működni. Egy fűtésre optimalizált klíma SCOP értéke 4 feletti. Tehát 1 egységnyi villamos energiából 4-szer annyi hőenergiát képes előállítani. Ugyanez az érték egy konnektorba bedugható hősugárzó esetében 1.

 

A készülékekre vonatkozó elvárt értékek az Európia Unióban folyamatosan szigorodnak.

 

Klímával való fűtés előnyei:

 • Az egységek külön is működtethetőek, így elég ott bekapcsolni, ahol valóban arra szükség van.
 • Nagyon hatékony és gyors, hiszen pár perc alatt érezhető a hatása.
 • Szűri a levegőt, ami kifejezetten jó allergiások számára.
 • Nincs felesleges tervezéssel, engedélyeztetéssel töltött idő.
 • Szabályozható telefonos applikáció segítségével – tehát akár akkor is, ha nem tartózkodunk otthon.
 • Biztonságos, hiszen nem forró, nem éget, mint más elektromos fűtőberendezés.
 • Nyáron is hasznát tudjuk venni.

A klíma innovatív termosztátja, azonnal kikapcsol, ha elérte a kívánt hőmérsékletet, tehát így nincs áram pazarlás, vagy túlfűtés. Mivel a klímatechnika az elmúlt években rohamosan fejlődött, a gyártók törekedtek, folyamatosan törekednek is arra, hogy igénybevételi időtartománya növekedjen, ne csak a nyári hónapokra redukálódjon.

A mi tapasztalataink

Egyre többen választják a klímás fűtést kiegészítésként az átmeneti időszakban. Kifejezetten üdvözölték a technológiát kisgyermekes családok, akik így nem függnek a központi hőszolgáltatótól; vagy azok, akik fával fűtenek. Ügyfeleink szeretik, hogy távolról is bekapcsolhatják a készüléket, tehát nekik nem kell attól tartaniuk, hogy kihül otthonuk távollétük alatt.

Napjainkban egyre többen törekednek a megújuló energiaforrás használatára – pl. napenergia, így az ezen forrásból származó villamos energiával működő légkondicionáló fűtés használata környezettudatos gondolkodás módot is támogat.

 

Amennyiben további kérdése merül fel a témával kapcsolatban, tegye fel nekünk! Kollégáink készséggel megválaszolják.