Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Az energiaválság és a rezsicsökkentés mérséklése sokunkat arra sarkalt, hogy nézzünk szét a rendelkezésre álló lehetőségek között.

 

Aggódik megnövekedett gázszámla miatt?

A 144 m3 havi gázfogyasztást meghaladó háztartások számára komoly anyagi megterhelést jelent a számlák kifizetése. A lakossági fogyasztók mellett az intézmények és a vállalkozások is vaskos gázszámlára számíthatnak a jövőben, így nem csoda, hogy sokan hívnak minket azzal, hogy alternatív fűtési eszközként klímát szeretnének.

 

Egyre többen keresik a fűtő klímákat!

Nem csoda, hiszen a kifejezetten fűtésre is alkalmas klíma remek eszköz, mivel helyiségek téli hőszabályozását is tökéletesen elvégzi. Ráadásul működtetése akár gazdaságosabbnak is bizonyul, mint a drasztikusan megnövekedett gázzal történő fűtés költsége. Fűtés esetén a klíma a kinti levegőt felhasználva a hőszivattyú segítségével melegíti fel azt, így árasztva kellemes, ugyanakkor pontosan beállítható meleget. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fűtő klímát vásárolunk.

 

Valóban gazdaságos egy fűtésre optimalizált klíma?

Számos korábbi cikkünkben írtunk már a klímák előnyeiről, de most a zsebünkön is pozitívan érezhetjük  hatását, ráadásul egyfajta biztonságot is jelent, ha akadozik az ország gázellátása. A fűtésre optimalizált klíma fogyasztása a korszerű inverteres technológiának köszönhetően gazdaságosabb, ráadásul a kedvezményes H tarifa is igényelhető.

 

Mi az a H tarifa és kinek éri meg igényelni?

A H tarifa egy kedvezményes díjszabás, amit az áramszolgáltatótól lehet kérvényezni egy mérőóra beszerelésével, amely október 15. és április 15. között kedvezménnyel, október és április között pedig normál, azaz A1 tarifaáron számolja a fogyasztást. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy tudomásunk szerint csatlakozási díjat számolnak fel, illetve villanyórától a berendezésig megszakítás nélküli kábel szüksége.  A H tarifa bekötéséhez a helyi áramszolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot, majd igénylőlapot kell benyújtani mellékelve egy olyan adatlapot, ami részletezi a csatlakoztatni kívánt berendezéseket. A bekötést csak szolgáltatónál regisztrált villanyszerelő végezheti el.  A H tarifa hőszivattyúkhoz – így értelem szerűen ezen elvek mentén működő klímákhoz – és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható. Ez a kedvezményes árú villamosenergia pont a fűtési szezonban érvényesül.

 

Fűtésre kialakított klímaberendezés jó választás, mert:

 • egyszerre oldja meg a téli fűtést és a nyári hűtést,
 • akár -25 Celsius fokig képes teljesítménycsökkenés nélkül hatékonyan működni,
 • képes a terek gyors felfűtésére,
 • nincsenek nagy hőingások, hiszen pontosan, telefonunk segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet,
 • a berendezés kültéri egysége téliesített, nem kell tartanunk a lefagyástól,
 • megfelelő az eszköz hatásfoka,
 • a hőszivattyú elvén működik,
 • megszűri a levegőt és páramentesít,
 • napelemes rendszerhez is csatlakoztathatóak, így ha hosszútávon független fűtési rendszert szeretnénk, ez egy kiváló alternatíva,
 • a téli időszakban előforduló szén-monoxid mérgezéstől vagy robbanásveszélytől sem kell tartanunk,
 • ha akarjuk, akkor csak egy helyiséget fűtünk be vele,
 • hatékony és gazdaságos hőszabályozó rendszer.

 

A jelenlegi bizonytalansággal teli energetikai helyzetben lényeges szempont lehet a független rendszerre való átállás, így ha napelemmel kapcsoljuk össze, hatalmas lépést teszünk a függetlenedés útján.

 

Fűtő klímát, akár támogatással

Amennyiben még nem igényelte a gyermeket nevelő családok Otthonfelújítási támogatását, ne feledje 2022. 12. 31 – ig élhet a lehetőséggel, hiszen klímaberendezés beépítésére és cseréjére is felhasználható!

 

+ 1 érv! A klíma télen és nyáron jól kihasználható!

 

Tele van kérdéssel? Tanácstalan?

Mivel egy klíma hosszútávú befektetés, kérdezzen bátran szakembereinktől! Segítünk a választásban és legjobb megoldás megvalósításában.

 

Időpontot szeretnék!