Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Helyes klímahasználat kisbaba mellett

Sok ügyfelünk beüzemelés után azzal a kérdéssel fordul hozzánk, miként a legbiztonságosabb a klíma használata kisbaba mellett. Milyen módban érdemes használni, illetve mire érdemes odafigyelni.

Sok pici nehezen viseli a nagy kánikulát, ők is megszenvedik a forró nyári napokat, nyűgösebbek, nehezebben alszanak el. Viszont a kellemes hőmérséklet lakáson belül javíthatja a közérzetüket. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy mire érdemes oda figyelni, ha a klímát csecsemők mellett használunk.

5+1 tipp a helyes klímahasználatra kisbabánk mellett

1. Semmiképp se legyen túl nagy különbség a kinti és a benti levegő hőmérséklete között! Ez természetesen a felnőtt számára is fontos! A csecsemők testhőmérséklet szabályozása, még nem annyira kifejlett, ezért javasolt az odafigyelés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint az ideális hőmérséklet különbség 6-8 Celsius fok, ennél nagyobb már megterhelő az emberi szervezet számára.

2. Még fontosabb a klíma rendszeres, ugyanakkor szakszerű tisztítása! Erre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A klímában ugyanis a por mellett számos baktérium, gomba és penész is megtelepedhet. Így az eszköz megfelelő évi – használattól és garanciában meghatározott gyakoriságtól függő – karbantartásával biztonságosan használhatjuk kisbaba mellett is.

3. A klímát bekapcsolás után ne irányítsuk közvetlenül emberre, ne tegyük a kiságyat a klímából kiáramló levegő ,,útjába”! Számos – általunk is forgalmazott, közkedvelt – készülék rendelkezik ,,huzatmentes” funkcióval , ami egyenletesen oszlatja el a kiáramló levegőt a szobában, a kellemetlen hideg szellő érzete nélkül.

4. Ne hirtelen akarjuk lehűteni turbó fokozattal a felforrósodott helységet, hanem közepes fokozaton, közepes ventilátor aktivitással. Akár előre is beprogramozhatjuk a kívánt hőmérsékletet, ami nem csak energia-takarékosan, de fokozatosan hűti le a szoba levegőjét és a falakat.

5. A klíma jobban száríthatja a levegőt, így érdemes párologtatni, vagy teregetni.

+ 1

Rendszeres kora reggeli és késő esti szellőztetéssel cseréljük ki a szoba elhasznált levegőjét!

Kellő odafigyeléssel kisbaba mellett is élvezhetjük a klíma nyújtotta komfortot.