A klímatisztítás fontos minden klímahasználó részére. A tisztítást és karbantartást pedig időszakosan be kell ütemezni minden üzemelő berendezés esetén. Cégünk kiemelt figyelmet fordít a klímatisztítás, klímakarbantartás szolgáltatások működtetésére, hogy az Ön készüléke is hosszútávon megfelelő teljesítményen és fogyasztással, biztonságosan üzemben maradhasson.

A klímavásárlás egy hosszú távú döntés, és minden vásárló érdeke, hogy a megvásárolt készülék „kiszolgálja az idejét” miközben kényelmet és komfortot biztosít a helyiségben tartózkodóknak.

Milyen problémák jelentkezhetnek, ha elmarad a klímatisztítás?

A berendezések általában két (kültéri és beltéri) egységből állnak. Ezek esetében az igénybevétel és az ebből adódó szennyeződés különböző. A klíma üzem közben naponta többször is átforgatja a helyiség levegőjét, és a rajta átáramló levegő különböző szennyeződéseket hoz magával. Bár a berendezés szűri a beáramló levegőt, de a nagyon finom porszemcséket nem képes megakasztani, azok lerakódnak a készülék belsejében. Ennek egy részét a kondenzvíz kimossa, de bőven marad még eltávolítani való. A tálcán és a csőben nyákos réteg keletkezik, ami aztán kiszárad, és szintén zavarja a működést. A párás, sötét környezet kedvez a baktériumok és gombák szaporodásának. Ezek a kórokozók visszajuthatnak a helyiség légkörébe. A beltéri részen a legnagyobb veszély a penészgomba megjelenése, ami igen kártékony a légutakra nézve. Nagyobb mennyiségben belélegezve allergiás tüneteket és légzési nehézséget válthat ki. Ráadásul az elhanyagolt klíma beindításkor  kellemetlen szagot bocsát ki, ami kellemetlen a helyiségben tartózkodóknak.

A kültéri rész ki van téve az időjárás viszontagságainak, és ennek következtében szennyeződések rakódnak le rajta. Ez pedig csökkenti a teljesítményét, hiszen akadályozza a hőcserét. Nő a berendezés fogyasztása, és így az áramszámla is. Ezen kívül a nehezített körülmények közötti működés növeli a meghibásodás kockázatát is, és csökkenti a készülék élettartamát.

A fentebb felsorolt veszélyek és kellemetlenségek kiküszöbölésére ajánljuk klímatisztításra és klímakarbantartásra vonatkozó szolgáltatásunkat.

Megéri szakemberre bízni!

A klímatisztítás menete

A klímatisztítás során szakembereink gondosan átnézik a berendezések legfőbb alkatrészeit (kültéri és beltéri egység tekintetében egyaránt), és számos karbantartási feladatot is elvégeznek.

A beltéri egység esetében a szűrőt nem csupán gomba- és baktériumölő szerrel fújják be, hanem a többi ehhez kapcsolódó alkatrésszel együtt is gondosan átmossák. A kültéri egység precíz tisztítását is elvégzik. A klímatisztítás szolgálatás magában foglalja még a tartóbakok ellenőrzését, a cső- és elektromos csatlakozások átnézését és a hűtőköri nyomások ellenőrzését is. A munka végeztével tiszta, baktérium- és gomba, valamint szivárgásmentes készüléket vehet újra birtokba, mely újabb fél-egy évig az ön kényelmét fogja szolgálni.

Ez a tisztítási folyamat elősegíti, hogy a megvásárolt klíma berendezést hosszú távon tudják használni tulajdonosai.

Milyen gyakorisággal ajánlott elvégeztetni a klímatisztítást?

Évente legalább egyszer, de akár többször is ajánlott a készülék tisztítása, a klímakarbantartása szakember segítségével. A klímatisztítási és -karbantartási szolgáltatást érdemes még a nyári hűtési; illetve fűtésre optimalizált klíma esetében, a téli fűtési szezon előtt igénybe venni, hogy amikor igazán szükség van rá, akkor a berendezés üzembiztos és kifertőtlenített lehessen.

Klímatisztítás előtt és után

Klímatisztítást bízza szakemberre!

Ahogyan klímaszerelési munkákat már évek óta nem lehet erre vonatkozó engedély nélkül végezni, így a klímatisztítás elvégzését is érdemes szakemberre bízni. Amint a fenti sorokban is olvasható, ez nem egy egyszerű munka. Sokrétű, komplex feladatsor elvégzése szükséges a teljes mértékben megnyugtató eredményhez. Munkatársaink ezért folyamatosan képzik is magukat. Így garantált a lehető legmagasabb színvonalon végzett munka.

A klímatisztítással sokat tehet önmaga, családja, kollégái egészségéért, csak úgy, mint klímája hosszútávú működéséért.

Tiszta és jól működő klímát mindenkinek!

Kérjen időpontot klímatisztításra!