Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Klíma, mint légtisztító berendezés

Közérzetünkre, munkánkra, mindennapi életünkre kihatással van a levegő tisztasága. Nagyon hasznos a rendszeres szellőztetés, hiszen az oxigénben dús levegőben sokkal kellemesebben érezzük magunkat. Ám ennél jóval többet is tehetünk. A korszerű klíma berendezések a levegő tisztítására is alkalmasak, köszönhetően a fejlett plazmaszűrő rendszereknek, filtereknek.

Légtisztítás klímával

A klíma, mint légtisztító, köszönhetően a plazmatechnológia kutatásnak és fejlesztésnek, képes hatékonyan enyhíteni számos légúti betegségek, csakúgy, mint az allergia tüneteit. Segítséget nyújt az influenza és más vírusos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában is. Szag- és füstmentesítőként szintén eredményes. Ennek viszont elengedhetetlen feltétele a rendszeres fertőtlenítés és tisztítás, illetve karbantartás.

Sokakban kialakult az a tévhit, hogy a klíma miatt betegednek meg, azonban a betegségeket az alábbiak okozhatják:

  • nem megfelelő klímahasználat,
  • a rendszeres tisztítás, fertőtlenítés hiánya.

Az otthonunk rendjéért, levegőjének tisztaságáért mi lehetünk a felelősek

Léteznek már olyan légkondicionáló készülékek, amelyek nagy teljesítményű légtisztító rendszerként is működnek, így kifejezetten praktikus, hiszen nem kell külön légtisztító berendezést vásárolnunk ahhoz, hogy tisztább legyen otthonunk levegője.

A plazmaszűrővel ellátott ionizáló klímákról

Miért is jó ez nekünk?

Egy pár szóban a mechanizmusáról.

A klíma működése közben ion-nyalábok keletkeznek, melyek a szoba minden szegletébe eljutva körbe veszik és bekerítik a káros anyagokat, majd kémiai reakcióba lépve közömbösítik a teljes fertőtlenítés érdekében. Működése az elektromos töltéskülönbségen alapszik. Az aktív elektrosztatikus polarizációnak köszönhetően a levegőben található apró porszemek, de még a kellemetlen szagok, vagy a cigarettafüst is fertőtleníthető.

 A tisztító berendezés eltávolítja

  • a szállóport
  • a levegőben lévő szennyeződéseket
  • allergéneket
  • a baktériumokat
  • egyes vírusokat.

Eleve a klímakészülékekben légszűrő betétek vannak, tehát képesek az átkeringtetett levegőt bizonyos szinten megtisztítani, amennyiben a légszűrő betétek rendszeresen előírás szerint vannak tisztítva és cserélve. Azonban a plazmaszűrővel ellátott készülékek sokkal hatékonyabbak a légtisztítás tekintetében.

Penész ellen

Kellemetlen, amikor a lakás különböző pontján penész foltok alakulnak ki. Ezek spórái az orrunkba, akár a tüdőnkbe is bejuthatnak – mindez pedig allergiához, légúti irritációhoz vezet. A légkondicionálók ebben is segítségünkre lehetnek, hiszen a felesleges pára elvonásával megakadályozzák a penész terjedését.

Az életminőségünk javítása érdekében, ha klíma berendezés telepítésén töri a fejét, javasolt olyan készüléket választani, mely korszerű levegőtisztítási mechanizmussal képes működni. Az ilyen légkezelő készülékek egyszerre gondoskodnak az Ön kényelméről és egészségéről is.

Erre a célra mi az alábbi gyártók plazmaszűrős készülékeit ajánljuk jó szívvel!

LG Inverter V – Plasmaster Ionizáló – https://www.youtube.com/watch?v=NzJzsDgweTg
Mitsubishi – Plasma Quad –  https://www.youtube.com/watch?v=6vgYu7dKj9M

Bővebb felvilágosításért forduljon hozzánk!