Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Hány klímát célszerű telepíttetem?

Attól függ, hogy mennyire tagolt a lakás, vagy a ház.

Ügyfelek gyakran teszik fel a kérdést

Nem igazán lehet erre általános választ adni. Épp emiatt fontos a helyszíni felmérés, mikor pontosan feltérképezzük a klimatizálandó terület adottságait.

Különböző adottságok

Tegyük fel, van egy nagyobb nappali, ahonnan nyílik fürdő, háló, gyermekszoba; ebben az esetben, négyzetmétertől függően akár elég lehet 1 egységgel is megoldani a klimatizálást, de van olyan eset, amikor nagyon tagolt a lakás így értelemszerűen több egység javasolt.

Előfordult, olyan eset is, mikor mi az alaprajzból és a lakás tagoltságából adódóan két egységet javasoltunk, azonban az ügyfél mégis inkább az 1 egység telepítése mellett döntött.

Volt, hogy egy hosszúkásabb elrendezésű lakás esetében a 2 végpontra 1-1 klíma került telepítésre, mert az ügyfél elfogadta azt a tényt, hogy az alaprajz alapján ez a praktikus megoldás.

Ugyanakkor akadt olyan megbízónk, aki bár kisebb alapterületű ( 50m2-es ) lakással rendelkezett, mégis a 2 egységes klímát kért. Ide két kisebb 2,5 KW-os klíma került beszerelésre.

Mi javaslunk, az ügyfél dönt

Így nehéz erre a kérdésre általános választ adni, hiszen mások az adottságok, az elképzelések és a lehetőségek. Mi azonban minden esetben a legpraktikusabb megoldásokat javasoljuk, melyből az ügyfél könnyen tud választani.