Open/Close Menu IPARI,- ÉS LAKOSSÁGI HŰTÉSTECHNIKA, LÉGTECHNIKAI ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE, ÜZEMELTETÉSE, KARBANTARTÁSA KECSKEMÉTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.

Hogyan használjuk a klímát?

Miután telepítünk egy klímát ügyfelünknek mindig elmagyarázzuk a helyes használatot. Megmutatjuk a beépített funkciókat, beállítjuk a wifit.

Bár sokan vannak, akik ismerik az inverteres klímák előnyeit, sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy miként a legpraktikusabb üzemeltetni egy ilyen berendezést.

Fontos, hogy ne kapcsolgassuk!

A nyári kánikulában, mikor a külső hőmérséklet már tartósan 30°C feletti nem érdemes kikapcsolni a klímát, mikor már úgy érezzük, hogy kellően visszahűtötte a levegőt. Az inverteres technológiának köszönhetően, amikor a klíma a kívánt hőfokra hűtötte a helyiséget egyre inkább visszavesz, tehát csökkenti a teljesítményt.

A bekapcsolt klíma miután a beállított hőfokra hűtötte a szoba hőmérsékletét, elkezd temperálni. Ez azt jelenti, hogy egyre visszább vesz a kültéri egység teljesítményéből, és a ventilátor fokozatot is egyre lejjebb veszi. Mivel nem kapcsoljuk ki, pár nap alatt a fal, a padló, a bútorok és minden más is felveszi a kívánt hőmérsékletet. Így egyre kevesebbet kell mennie magas fordulatszámon, tehát a fogyasztása is csökken.

Sok ügyfelünk csodálkozik, amikor elmagyarázzuk, miért nem éri meg kikapcsolni

Hiszen azt hiszik, hogy ha kikapcsolják, pont azzal takarítanak meg áramot. Pedig épp ellenkezőleg történik. Minél nagyobb az eltérés a szoba hőmérséklete, és a klímán beállított hőmérséklet között, a kompresszornak annál intenzívebben, magasabb fordulaton kell dolgoznia. Ezzel pedig együtt jár a magasabb áramfelvétel, tehát megnő a fogyasztás.

Nem is beszélve arról, hogy legtöbben, akkor kapcsolják ki, mikor elmennek dolgozni. Így mikor hazaérnek felmelegedett lakás várja őket, amit egy magas fokozaton elindított klímával szeretnének mihamarabb visszahűteni. Ez pedig jelentős áramfelvétellel jár. Nem is beszélve a hideg levegőről, ami hideg szél formájában egyáltalán nem tesz jót sem az izületeinknek, sem szemünknek, fülünknek, közérzetünknek.

Jobban járunk, ha nem kapcsoljuk ki a légkondit, ha elmegyünk otthonról

A klíma távollétünkben is intelligens módon szabályozza önmagát, tartja meg a beállított hőmérsékletet. Tehát mire hazaérünk kellemes hűvös fogad bennünket. Klimatizált otthonunkban pedig komfortosabban pihenhetjük ki a nap fáradalmait.